Gitaarles in Alkmaar

De gitaar vind ik een fascinerend instrument waarop je steeds weer nieuwe manieren van spelen kunt ontdekken, je raakt nooit uitgespeeld. Daarbij valt op dat er een enorme variatie aan speelstijlen is: er zijn bij wijze van spreken evenveel verschillende benaderingen van het instrument als er gitaristen zijn. Dit is bij het lesgeven dan ook een belangrijk uitgangspunt: iedere leerling is anders (en heeft eigen wensen) en daar wordt dan ook zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Voor zowel kinderen als volwassenen hanteer ik een flexibele lesmethode waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Iedereen heeft andere doelen: – Basis akkoorden leren. – Tablatuur leren lezen. – Jouw favoriete nummers spelen. – Speltechniek verbeteren. – Muziektheorie ontdekken. – Improviseren/soleren. – Songwriting. Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden te noemen, die voor jou een reden zijn om gitaarles te willen.

Op een ongedwongen en gezellige manier zal ik je de basis van het gitaarspelen bijbrengen. Je zult versteld staan hoe snel je al nummers meespeelt. Natuurlijk zal ik proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren. Uiteindelijk staat jouw plezier in het maken van muziek centraal.

Wat ik erg belangrijk vind is dat leerlingen het naar hun zin hebben, want de beste manier om iets te leren is om er lol in te hebben!