Als gitarist heb ik vanaf mijn twintigste in verschillende coverbands gespeeld en in bijna elke uithoek van ons land,  zelfs in het buitenland, op de planken gestaan.

Soms voor een uitbundige zaal met meer dan duizend man, waarvoor onze apparatuur absoluut niet toereikend was, een andere keer, met een gigantische licht- en geluidsinstallatie met twee man bediening voor uiteindelijk slechts de uitbater en een handvol personeel.

Over elk optreden valt wel een verhaal te vertellen; kroeg, bruiloft, kermis, bedrijfsfeest,  maar ook over het met z’n allen uren en uren onderweg zijn in een bus vol apparatuur, ontmoetingen met andere bandjes bij tankstations om drie uur ’s nachts, ruzies en romances binnen de band en met het publiek, heftige discussies over het repertoire en de te volgen muzikale richting, dagenlang doorbrengen in de oefenruimte, lege of juist te volle optreedagenda’s.

Tijdens verjaardagen en ontmoetingen met andere muzikanten komen de belevenissen en avonturen met de band steeds weer ter sprake.
Al jaren liep ik met het plan deze anekdotes op te tekenen en een selectie hiervan in boekvorm uit te geven.

Ik wist dat het een hele klus zou worden om de mooiste verhalen op papier te krijgen, maar het resultaat overtreft alle verwachtingen:
prachtige verhalen, soms zo ongeloofwaardig dat het wel waar moet zijn, ervaringen zo hilarisch dat de tranen over je wangen rollen van het lachen, unieke tournees door Europa en zelfs ver daarbuiten (Zuid-Afrika en China), absurde gebeurtenissen in cafés, maar ook hele serieuze beschouwingen zorgen voor een bonte schakering aan wetenswaardigheden over het leven van een coverband-muzikant.

coverstory

Meer dan 350 pagina’s vol mooie verhalen. Met  bijdragen van o.a. Henk Haanraads (Shoreline), Maarten Schiphorst (Ship & Horse band), Hans Laduc (Between), Remi Beukers (Howling Hurricanes, Razor Blade, Memphis), Stephan Barneveld (Liever Live), Joey Spijker (Garlicks), Geert Docter en Sally Mometti (Rubber), Rob Tromp (Stinkend Rijk), Renske Priem (Juice)

Ook complete bands laten van zich horen, denk bijvoorbeeld aan Break, Flashback, Bert en de Rest, BOOZZZ, Vanavond niet Schat!, Outcast, Just Right, 100% Katoen en GiGa.
Mocht je je afvragen waarom het toch zo leuk is om muziek te maken en in een bandje te spelen? Na het lezen van dit boek weet je absoluut het antwoord!

Het boek ”Coverstory”  kost 15 euro inclusief verzendkosten.

Om het boek te bestellen, maak 15 euro over met vermelding van je naam, adres en postcode op rekeningnummer NL43RABO0162300069 t.n.v. W. Kingma.